Modern Young Man With Mobile Phone In The Street.

Kertakäyttömentaliteetin loppu?

Olen viimeaikoina saanut monta viestiä HP-jäseniltä, sekä miehiltä että naisilta, jotka ovat kyllästyneitä “kertakäyttömentaliteettiin” deittimaailmassa. Onko sattuma että yhä useamman mielestä tämä mentaliteetti on yleistynyt? En usko; uskon että vakavan suhteen kaipuu on varmasti vahvempi kuin koskaan ja minulla on teoria miksi.

Olen niin vanha että muistan kun Suomi liittyi EU:hun. Nuorelle ja juhlivalle henkilölle se tarkotti lähinnä yhtä asiaa – nyt oli todella helppo ostaa alkoholia. Laivalla Saksaan tai Viroon kaveriporukan kanssa ja takaisin Suomeen auto täynnä alkoholia. Olut ja viinahan oli myös, Suomen hintoihin verrattuna, todella halpaa. Jotkut merkit maistuivat hirveiltä, mutta siihen sai tottua – edut olivat isommat kuin haitat.

Tänään kun menen juhliin tai vaikka etkoille, useammalla on kallis ja “hieno” olut kädessä kuin halpa saksalainen. Laatu on korvannut määrän.

Luulen että sama kehitys on tapahtunut nettideittailussa: jotkut meistä on etsinyt rakkautta netissä monta vuotta, mutta vasta viime vuosina uusi kumppaninetsintätapa on ilmestynyt: monet haluavat saman tunteen deittisivustoilla kuin minä nuorena viinareissuillani.

Mutta kun alkuhuuma on kadonnut, näemme huonot puolet. Pinnallisuus, nopea yhteydenpidon lopettaminen ja tunne ettei voi luottaa kehenkään, esimerkiksi.

Käsittääkseni todella moni haluaa että näin on, mutta monen mielestä on turhaa olla vakava, sillä muut käyttävät sinua hyväksi jos otat deittailun liian vakavasti. Mielestäni heidän pitäisi ajatella toisin; uskon, että juuri nyt voi voittaa olemalla asiallinen ja hyvä tyyppi, sillä sitähän monet etsivät kumppanissa.

 

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta, blogista, ehdotuksia mistä voisin kirjoittaa, tai muuta? Kommentoi!

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. Xxxman

    Kertakäyttömentaliteetin loppu?

    Olen törmännyt usein siihen, että tulee 1 – 2 viestiä, ja sitten yhteydenpito loppuu kuin seinään, varmaankin 1 – 2 viestin lähettäjällä on liian monta rautaa tulessa. Ilmeisesti ei jakseta keskittyä yhteen kumppaniin, vaan halutaan yhtäaikaisesti useampia kumppaneita, ollaankohan Suomessakin menossa moniavioiseen suuntaan, kuten islamilaisissa maissa, Islamin uskonnossahan sallitaan moniavioisuus.


Post a new comment