singelliv-ensam

“Joidenkin mielestä minulla on liian korkeat vaatimukset”

Hei!
Minulla on ongelmia rakkauden suhteen! Olen todella herkkä ja minusta kaikki joka liittyy rakkauden löytämiseen on todella vaikeaa. Kun olen deittaillut jonkun kanssa josta olen ollut kiinnostunut olen samaanaikaan myös voinut todella huonosti. Pelkään siksi todella paljon uuden suhteen aloittamista. Tämän takia menen nyt vain treffeille henkilöiden kanssa joiden kanssa en ehkä oikeasti haluaisi seurustella ja ei haittaisi vaikka “menettäisin” heidät. En itkisi. En edes tulisi niin surulliseksi…tämän takia seurustelen vain henkilöiden kanssa joihin en rakastu tai saa tunteita kohtaan…joka myös on rankkaa minulle. Minähän haluan löytää jonkun johon rakastua! Mutta kun löydän jonkun jonka kanssa haluaisin seurustella ja johon voisin rakastua, suhteemme ei toimi!

Olen nyt 39-vuotias ja tunnen oloni voimattomaksi ja katkeraksi! Olen käynyt psykologilla ja lukenut itseapukirjoja, jotka tekivät minut vain vielä masentuneemmaksi koska tunnistin itseni kaikesta joka oli “väärin” näissä kirjoissa.

Olin näiden kirjojen mukaan ristiriitaisen epävarma, roikkuva, välttelevä…kaikki ongelmat jotka näiden kirjojen mukaan olivat “huonoja” olivat ongelmia joita minulla oli…jonka takia voin vain vielä huonommin kun luin niistä….pelkäsin että masentuisin vielä pahemmin … Yksi teoria miksi olen sinkku on että kaikki perheessäni ovat myös sinkkuja ja lapsuuteni ei ollut niin turvallinen. Kun isäni kuoli olin 5-vuotias ja äitini on ollut sinkku siitä asti. Veljeni on myös elänyt yksin aina ja hän on 50. Joidenkin mielestä minulla on liian korkeat vaatimukset ja että olen mukava ja hyvä monella tapaa eivätkä he ymmärrä miksi olen sinkku. Minulla on kuuma temperamentti…joka voi säikyttää. En tiedä jos se on totta…mutta voi olla… Tuntuu kuin deittailisin vain “väärien” miesten kanssa….senlaisten joihin en voi rakastua…tai joiden kanssa ei toimi.

Kiitos etukäteen vastauksesta! <3
/Terveisin “Toivottavasti rakastun joku päivä!”

 

Helena vastaa:

Hei!

Kiitos viestistäsi. Vaikuttaa siltä kuin olet ymmärtänyt että joudut usein samanlaisiin tilanteihin ja se on hyvä alku. Ymmärrät siis mitä tapahtuu ja silloin on aina helpompi tehdä jotain ongelmalle. Olet käynyt psykologin luona. Mitä kaipasit näistä tapaamisista? Mikset usko että se auttaa sinua? Psykologin luona käyminen auttaa usein. Silloin voi turvallisessa ympäristössä tutkia itseään ja puhua peloistaan ja muuttua. Terapeutti tai psykologi voi ehkä auttaa sinua eteenpäin niin että voit löytää jonkun josta todella pidät. Terapiassa voitte tutkia mitä suhteissasi tapahtuu ja mitä voi tehdä erilailla.

Mitä pelkäät eniten? Monet pelkäävät etteivät he kelpaa tai että hän jonka kanssa on ollut treffeillä ei halua seurustelusuhdetta. Pelkäätkö sinä sitä? Se on realistinen pelko sillä suhteen alussa on ottava se riski. Kaikki ottavat sen. Sen riskin ottaminen on myös ainut tapa saada uusia ja hyviä kokemuksia suhteista. Kun seurustelen “vääränlaisien” miesten kanssa saat huonoja kokemuksia suhteista hyvien sijaan. On siksi tärkeää että kohtaat pelkosi ja uskallat mennä treffeille henkilön kanssa josta pidät. Että uskaltaa ja että antaa energiaa suhteeseen auttaa suhteen rakentamisessa.

Minulla on kaksi neuvoa sinulle. Yritä olla keskittymättä siihen miten toinen henkilö toimii ja mitä hän tekee. Keskity siihen mitä voit muuttaa itsessäsi. Ainoa jota voimme muuttaa on itseämme luomaan parempia suhteita.
Kirjoita ylös tavoitteita. Päätä että kerrot jotain henkilökohtaista tai että uskallat puhua jonkun kanssa josta todella pidät. Se voi olla pelottavaa. Nämä pelot ovat ennen kertoneet sinulle ettei kannata tehdä sitä, mutta haasta ne. Älä sano itsellesi että se on mahdotonta, vaan yritä uskaltaa tehdä jotain jota et ole ennen uskaltanut.

Kirjoitat että äitisi on elänyt yksin siitä asti kun isäsi kuoli. Koska elit lapsuutesi yksin äitisi kanssa, hän on mallisi maailmankuvalle. Luulen että jokin asia lapsuudessasi loi pelkosi jotka roikkuvat vieläkin perässäsi. Veljelläsi on ehkä myös niin. Olet tunnistanut kuviosi. Tiedät mitä haluat ja mitä toivot tulevaisuudeltasi. Nyt sinun täytyy haastaa itsesi. Se on yleensä kaikkein vaikeinta, mutta kirjoitat että haluat. Yritä seurata haluasi ja anna pelkosi väistää.

Onnea,
Helena

dating


There are no comments

Add yours