madonna

Ikäero = dynamiikkaa?

Mitä ikäero tarkoittaa kun deittailemme? Onko hänellä, jolla on enemmän kokemusta elämästä, enemmän valtaa vai päinvastoin nuoremmalla?

Miksi monet miehet etsivät nuorempia naisia? Sitä monet blogilukijat ovat kysyneet minulta, mutta siitä olen jo kirjoittanut, joten kirjoitan tänään tästä aiheesta toisesta näkökulmasta – minkä roolin saa suhteessa riippuen iästä.

Jos tapailen henkilöä joka on paljon nuorempi kuin minä, minusta tuntuu kuin minulla on enemmän elämänkokemusta. Olen elänyt pidempään, onnistunut useammassa asiassa, epäonnistunut useammassa asiassa, tavannut enemmän ihmisiä, ja niin pois päin. Ainakin luulen tietäväni enemmän tästä maailmasta. En kuitenkaan viihdy tässä roolissa enkä halua olla se joka selittää toisille miten asiat ovat. Deitilläni on luultavasti äiti tai isä joka voi ottaa sen roolin.

Jos taas tapailen henkilöä joka on vanhempi kuin minä, jolla ehkä on lapsia, otan toisen roolin suhteessa. Hän on siis ollut raskaana, ehkä elänyt perhe-elämää, asunut esimerkiksi rivitalossa ja ottanut askeleen enemmän kuin minä elämänmatkassaan. Pidän kuitenkin tästä roolista; kun minulla on mukava “heikomman osapuolen” rooli. Jos minä, nuorempana, voin sanoa jotain viisasta voin yllättää positiivisesti.

Kun tapailen henkilöä joka on yhtä vanha kuin minä, suhteessa on jonkinlainen tasapaino. Kummankaan ei tarvitse ottaa vanhemman roolia joka tietää parhaiten miten toimia eri tilanteissa. Monella on kuitenkin monta vuotta ikäeroa kumppaninsa kanssa, eikä ikäero lopulta vaikuta tunteisiin jos ne ovat aitoja.

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta, blogista, ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. Marenska

    Olen samaa mieltä ikäeroasiasta. Itselläni oli aiemmin 5 v nuorempi nainen, olin 27 v ja ei ikinä tullut mieleenkään, eikä kummallakaan kumpi on se “päättäjä”, yhdessä olimme. Muutto opiskeluni AMK jälkeen muuti suhdettamme, polkumme muuttui. Myöhemmin oli 5 v vanhempi naisihminen ja 13 v suhteeni jälkeen jostain “kitui” suhde eroon….mukaviakin hetkiä ihmeessä toki oli. Sanoisin ikä 10 v plus tai miinus ei ole ongelma jos molempien ikä on .. .jos sanois n. yli 35 v…. ikärajaa aikuisena ei ole jos rakastaa aidosti toista. Nuorena 5 tai 10 v ero toki vaikuttaa jo sosiaalisestikkin, varsinkin ystäväpiisrissä. Onneksi en sitä itse kokenut….elämä opettaa. t: Marenska.


Post a new comment