lookslikefilm_10questions_bob_sala

Aloittelija tapaa kokeneen ketun

Mitä tapahtuu kun henkilö jolla ei ole ollenkaan kokemusta nettideittailusta tapaa henkilön joka on nettideittaillut monta vuotta? Kulttuurishokki? Vai voivatko he oppia jotain toisiltaan?

Kuulun itse jälkimmäiseen kategoriaan. Olen siis käynyt monella nettideitillä, joista olen tietenkin oppinut paljon. Minusta on esimerkiksi tullut avoimempi ja sosiaalisempi henkilö. Toisaalta minusta on myös tullut epäilevämpi ja skeptisempi deittailua kohtaan. Olen kokenut niin monta kertaa sen, että jostain lupaavasta onkin tullut pettymys.

Kun kaksi kokenutta nettideittailijaa tapaavat, tilanteesta voi tulla outo – molemmat ovat ehkä sitä mieltä, että treffit ovat olleet kivat, mutta entä sitten? Kokeneina deittailijoina he tietävät että toinen ehkä tapailee muita samaan aikaan. He eivät ehkä myöskään halua vaikuttaa liian innostuineilta, sillä se voi säikyttää deitin. Jos on kokenut deittailija ja deittailee kokenutta deittailijaa, ottaa siis riskin.

Jos minä, kokenut kettu, ja aloittelija nettideittailee, koen sen erilaisena kuin kokeneen kanssa deittailun. Aloittelijalla ei ole yhtä paljon mihin verrata, eikä ole yhtä skeptinen. Hänestä on itsestäänselvää että “nähdään taas” onnistuneiden treffien jälkeen tarkoittaa jotain. Miten deittailu voisi loppua tähän?

Kun aloittelija ja kokenut nettideittailija tapaavat voi siksi ilmaantua ongelmia. Mutta hyvällä kommunikaatiolla mahdolliset ongelmat voi kääntää joksikin positiivisesti; tässä minun kolme neuvoani!:

  • Sinä joka olet kokenut nettideittailija: käytä hyväksi kokemattoman innokkuutta ja energiaa. Älä anna aiempien kokemusten vaikuttaa, vaan uskalla uskoa tähän mahdolliseen tulevaan suhteeseen.
  • Sinä joka olet aloittelija: yritä ymmärtää että deittisi tarvitsee aikaa. Jos et saa häneltä tarpeeksi vastauksia alussa, se ei välttämättä johdu sinusta vaan ihan muista asioista.
  • Puhukaa siitä, mitä tunnette ja miten ajattelette. Kortit pöydällä voi johtaa suurempaan ymmärrykseen.

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta, blogista, ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa, tai muuta? Kommentoi!

dating


There are no comments

Add yours