ex date

Exämme – minkälainen exä sinulla on?

Menneisyytemme tekee meistä mitä me olemme tänään ja edelliset suhteemme vaikuttavat tulevia suhteitamme enemmän tai vähemmän. Voimme itse vaikuttaa miten käsittelemme muistojamme edellisistä suhteista, mutta on vaikeampaa vaikuttaa miten henkilöt joiden kanssa meillä on ollut suhteita, ovat meitä kohtaan suhteen päätyttyä.

Tänään listaamme kuusi eri exätyyppiä joihin me kaikki voimme samaistua ja annamme vinkkejä miten olet heitä kohti.

6 eri exää joita meillä kaikilla on ollut

Stalker-exä

Exä joka puuttuu joka asiaan jota teet, ilman että olet pyytänyt häneltä mielipiteitä tms. Hän luulee tietävänsä enemmän sinusta kuin sinä itse ja sen takia hänen mielestä hänellä on oikeus kertoa miten sinun kuuluisi elää.

Mitä tehdä stalker-exän kanssa?

Sano “seis” niin nopeasti kuin mahdollista. Ole selkeä ja lopeta yhteydenpito hänen kanssaan – suhteenne ei muutu tämän paremmaksi.

Kaveri-exä

Suhteenne päätyttyä pitätte edelleen yhteyttä usein ja tapaatte usein sekä kaksistaan että kavereittenne kanssa. Olette kuten olitte kun olitte vielä yhdessä, ainoa ero on että ette nuku yhdessä. Tunteenne ovat muuttuneet romanttisista tunteista ystävyystunteisiin.

Mitä tehdä kaveri-exän kanssa? 

Toimiiko ystävyyssuhteenne mielestänne hyvin? Muistakaa puhua tunteistanne toisianne kohtaan jottei kukaan loukkaannu.

Seksi-exä

Seksi-exä on kaveri-exäsi jonka luona yhä nukut. Luultavasti ette enää tapaa yhtä usein kuin kun olitte yhdessä. “Miksi lopettaa jotain joka toimii niin hyvin?” on syynne kysymykseen miksi yhä tapaatte.

Mitä tehdä seksi-exän kanssa?

Kuten kaveri-exän kanssa, seksi-exän kanssa on hauskaa niin kauan kuin järjestelynne toimii teille molemmille. Kysy kuitenkin itseltäsi jos nyt olisi aika mennä eteenpäin ja antaa jonkun muun täyttää tehtävän joka exälläsi nyt on.

Viha-exä

Erositte ehkä yllättävän tilanteen takia tai ehkä eronne oli kauan nähtävissä. Joka tapauksessa viha-exä on henkilö jota kohtaan tunnet vihaa ja mustasukkaisuutta.

Mitä tehdä viha-exän kanssa?

Lopettakaa yhteydenpito. Nyt.

“Meidän täytyy jutella silloin tällöin” -exä

Eronne oli yhteinen päätös ja olette molemmat jatkaneet elämiänne – silti juttelette välillä koska “jaoimmehan jotain suurta ja meidän täytyy tietää mitä toisen elämään kuuluu.” Joskus käytte kahvilla, joskus tekstailette kun keksitte jotain josta aloitte miettiä exäänne. Luultavasti tavallisin exätyyppi.

Mitä tehdä “meidän täytyy jutella silloin tällöin” -exän kanssa?

“Onko teidän todella pakko tavata niin usein?” on kysymys jota sinun täytyy kysyä itseltäsi aina välillä. Huomaa ajoissa jos yhteydenpitonne tiivistyy yhtäkkiä liikaa ja mieti jos todella haluat että alatte seurustella taas. Muuten voit vain odottaa kunnes tapaatte yhä harvemmin.

Unohdettu exä

Tämä suhde ei ollut erityisen hauska, vai mitä? Suhde oli ehkä lyhyt ja erositte ystävinä.

Mitä tehdä unohdetun exän kanssa?

Good for you! Nauti tulevista suhteistasi!

Keksitkö lisää exätyyppejä?

Kommentoi! Minkälaisia exiä sinulla on ollut?

dating


There are no comments

Add yours