tumblr_ne2qejqgm51rb8ezio1_500

“Eksäni petti minua viisi vuotta”

Hei!

Olen 27-vuotias mies. Minulla on ollut rankkoja suhteita viime vuosina jonka takia minusta on tullut epävarma ja minusta on vaikea olla avoin uusien naisien seurassa. Entinen tyttöystäväni petti minua, jonka otin todella raskaasti. Hänellä ja parhaalla kaverillani oli viisi vuotta suhde selkäni takana kun olimme kihloissa. Minun on nyt tosi vaikea päästää eroon epävarmuudestani. 

Joka kerta kun tapaan ihanan naisen, tulen epävarmaksi koska pelkään että minua loukataan taas ja että minut jätetään taas. Yritän olla avoin, mutten pysty. Olen käynyt psykologin luona, mutta se ei auttanut minua. 

Miten pääsen eteenpäin rakkauelämässäni?

Helena vastaa:

Hei!

Saan usein kysymyksiä epävarmuudesta ja peloista jotka ovat tiellä kun haluaa näyttää tunteita. Kun olen lukenut kirjeesi ja miten loukkaantunut olit, ymmärrän hyvin miksi reagoit niin. Kokemuksesi jättivät jälkensä ja kestää aikaa ennen kuin olet päässyt niistä yli. Kuten kirjoitat, sinun voi olla vaikea avautua ja uskaltaa luottaa uusiin henkilöihin elämässäsi. Luottamuksesi on kärsinyt kokemastasi ja siksi tarvitset uusia kokemuksia jotta voisit luottaa uusin henkilöihin taas. Vaikeinta on, että sinun on koettava tämä itse, eikä se ole helppoa.

Uusissa suhteissa on aina jotain josta ei tiedä ja joka voi vaikuttaa pelottavalta, mutta myös jännittävältä. Yritä nähdä tämä tietämättömyys jonain jännittävänä ja ota mahdollisuus oppia tuntemaan tämä uusi henkilön kunnolla. Neuvoni sinulle on, että kerrot uudelle naiselle jota tapailet mitä olet kokenut. Voit tehdä sen kun sinusta tuntuu siltä. Hän voi silloin helpommin ymmärtää sinua ja mitä tarvitset kun kerrot avoimesti kokemuksistasi. Jos sinusta tuntuu että haluat mieluiten kertoa kokemuksistasi osissa etkä kaikkea kerralla, tee niin. Voit esimerkiksi sanoa “minulla on huonoja kokemuksia edellisistä suhteistani ja minun on siksi vaikea luottaa uusiin ihmisiin. En halua puhua siitä nyt, mutta haluan että tiedät”. Kun uskaltaa näyttää pelkonsa toiselle, voi tulla lähemmäksi häntä, eikä päinvastoin. Uudessa suhteessa haluat ehkä mennä hitaasti eteenpäin ja hänen, jonka kanssa seurustelet, on helpompi ymmärtää miksi et halua edetä niin nopeasti suhteessanne. Jos hän ei halua jatkaa suhdettanne, hän ei ole oikea henkilö auttamaan sinua saamaan uusia ja parempia kokemuksia uudesta, hyvästä suhteesta.

Kirjoituksestasi saan kuvan kuin olisit tapanut uusia naisia, joka on hyvä. Tuntuu kuin huolesi tulevat esiin vasta kun olet tulossa lähemmäksi uutta henkilöä. Silloin voi tuntua paremmalta olla yrittämättä kuin yrittää, mutta silloin pelko voittaa. Yritä olla vetäytymättä pois silloin ja ole henkilön kanssa jonka olet tapanut ja yritä ymmärtää mitä sisälläsi tapahtuu. Keskity siis seuraamaan tunteitasi ja ajatuksiasi kun olet hänen kanssaan. Nämä havainnot auttavat sinua tulemaan lähemmäksi ongelmiasi ja voit helpommin ymmärtää mitä sinun pitäisi tehdä. Ajatukset siitä mitä voi tapahtua ovat usein pahempia kuin mitä oikeasti tapahtuu.

Toivon että tämä auttoi sinua ja että löydät ihanan kumppanin johon uskallat luottaa.
Helena

dating


There is 1 comment

Add yours
  1. Mediapoika

    Samanlaisia kokemuksia löytyy ja olen mies. Olen sisäistänyt asian niin, että vikaa on myös meidän yhteiskunnassa ja ihmisten arvoissa. Tässä mielessä on turha ruoskia itseään loputtomiin. Toki pitää ottaa aina se oma aika käsitellä asioita ennen kuin syöksyy pää kolmantena jalkana uuteen suhteeseen. Mikä sitten on kenellekin se sopiva aika onkin ihan toinen juttu. Millä tavalla käsittelee asiaa sekin on henkilökohtainen juttu. En suosittele alkoholia, vaikka suomalainen mies niin mielellään tekee. Pitää myös muistaa itkeä ja tehdä ajatustyötä omissa oloissa. Ei tarvitse koko maailmalle näyttää jos ei ole itselleen ominainen piirre. Aina on hyvä myös olla sellainen tuttu, jonka kanssa voi keskustella asioista ja joka jaksaa kuunnella tällaisessa tilanteessa.

    Mielellään toinen mies puolinen tuttu, jolla on samoja kokemuksia. Ei ole aina helppoa olla mies tämän päivän maailmassa, koska vaatimukset ovat kasvaneet aikamoisiin mittoihin. Tuntuu joskus, että pitäs’ olla suunnilleen teräsmies. Komee, lihaksikas, älykäs, taiteellinen, tunteellinen ja aina valmis sänkyyn…työllä olen joskus myös koittanut hoitaa vastaavaa tilannetta, mutta on hyvä olla myös kivoja harrastuksia. Kämpästä on vaan jossain vaiheessa lähdettävä ihmisten ilmoille liikenteeseen. Tähän asiaan ei ole yhtä oikeaa reseptiä millä voisi kaiken kääntää hyväksi. Pitää kokeilla mikä itselleen sopii parhaiten. Vanha sanonta aika parantaa haavat, voisi jokseenkin pitää paikkansa, mikä todellakaan ei aina lohduta. Varsinkin jos tilanne on tuoreessa muistissa. On totta, että luottamuksen palautuminen vie aina aikaa. Voi olla ettei enää koskaan täysin palaudu, mutta varovainen on aina hyvä olla. Ihan oman psyykeen takia.

    Ei pidä menettää toivoa täysin. Tämä kaikki on kuitenkin vain elämää. Se mikä ei tapa se vahvistaa, jos olet joskus kuullut sanonnan. On hyvä jos olet uskaltanut hakea apua. Se on jo itsessään merkki oikeasta suunnasta. Yleensä kyse on siitä, että toinen on kokenut elämää ja toinen vasta hakee kokemuksia ja on näin ollen lapsellinen. Kyllä se jossain vaiheessa löytyy se oikea. Ensin tilanne vaan voi olla se, että joutuu opettelemaan sitä yksin eloa. Ei elämä siihen lopu. Kannattaa ottaa siitä ajasta kaikki irti.

    No nyt mä taas kirjoitan suunnilleen raamatun verran tekstiä. Sori. No, kaikkee hyvää sulle ja voimia ja tsemppiä jatkoa ajatellen.


Post a new comment