tumblr_mpqngsijbk1rom02ao1_500

Deittailu edellyttää sitoutumista

Syksy on täällä ja on aika tehdä yhteenveto deittikesästä 2015. Minulle sen tekemisessä ei mene niin kauan aikaa, sillä kesäni on ollut kliinisen puhdas jännittävistä tapaamisista. Minun ei ole ollut vaikeampi kuin ennen saada treffit, en ole halunnut vähemmän tavata jonkun, en ole voinut mitenkään eritavalla kuin ennen, mutta olen keskittynyt muihin asioihin. Minulla ei ole ollut aikaa sitoutua niin paljon deittailuun kuin, minun mielestäni, täytyy jos haluaa oppia tuntemaan uuden henkilön.

Uskon että useimmat meistä jotka nettideittailevat joutuvat tälläisiin jaksoihin, kun tuntuu kuin emme oikein jaksa antaa deittailulle 100 %. Huono puoli, ja tietenkin myös hyvä puoli, nettideittailussa on että voi nettideittailla ilman että käyttää kaiken energiansa siihen. On todella helppo kirjoutua sisän ja lähettää viesti, vaikkei ehkä olekaan niin motivoitunut. Voin vain puhua omista kokemuksistani ja tunteistani – olen esimerkiksi jatkanut keskusteluita ilman että oikein ymmärrän miksi, en ainakaan koska se on hauskaa vaan pikemmin koska tuntuu kuin minun on pakko.

Ongelma siinä ettei anna deittailulle tarpeeksi energiaa ja aikaa on, että hän jonka kanssa lähettää viestejä ehkä ajattelee toisin. Joku joka ei ota deittailua tosissaan voi helposti odottaa viesteihin vastaamisessa eikä mitenkään näytä että haluaisi tavata, mutta hän jonka kanssa tämä henkilö chattailee voi tulla todella turhautuneeksi jos hän haluaisi sopia treffit ja uskoo että tästä voisi oikeasti tulla jotain. Voimme kirjautua monta kertaa tunnissa kun odotamme vastausta ja jos emme saakaan sitä petymme. Näin käy joskus, mutta luultavasti ei yhtä usein kuin luulemme. Joskus se voi johtua huonosta ajankohdasta; ilmestymme henkilön elämään väärään aikaan.

Mitä teemme tälle ongelmalle? Uskon että sekä deittaajillla jotka haluavat löytää elämänsä rakkauden, että heillä jotka vain deittailevat ajan kuluksi on jotain opittavaa. Meidän, jotka deittailemme tosissamme (kuulun useimmiten siihen ryhmään), täytyy ymmärtää ettei kaikilla ole sama asenne kuin meillä, vaikka olemmekin deittisivustolla. Meidän täytyy varoa sitä että tulemme katkeriksi ja negatiivisiksi – kun huomaamme että hän jonka kanssa juttelemme ei halua samaa kuin me, meidän on itse irrotauduttava siitä keskustelusta.

Ymmärrän että on olemassa henkilöitä jotka eivät ota deittailua niin tosissaan. He ovat voineet tehdä tietoisen valinnan olla etsimättä rakkaussuhdetta, mutta mielestäni heidän on siinä tapauksessa kerrottava se riittävät aikaisin. Heidän on mietittävä jos heidän todella kannattaa aloittaa uusi keskustelu jos he eivät oikeastaan haluaisi sitä. Heidän on myös mietittävä jos heillä on aikaa ja energiaa antaa uudelle deitille se huomion jonka he tarvitsevat. Ja lopuksi: voi olla hyvä ottaa tauko deittailusta välillä ja aloittaa taas kun oikeasti haluaa ja jaksaa.

dating


There are no comments

Add yours