Deittaile kuin pokeriammattilainen

Tuntuuko koskaan siltä, että joku tuntematon ihminen kykenisi lukemaan ajatuksiasi?

Esimerkiksi sellaisina hetkinä, kun poikkeat lähikauppaan hakemaan jotakin arkipäivän tarviketta, mutta suunnatessasi harhailevan katseesi hyllyrivistöä kohti, on kassahenkilö jo sanomassa: ”Meillä ei valitettavasti ole tänään…”, – juuri sitä, mitä olit hakemassa. Tai kun ravintolassa nouset pöydästä miettien, missähän on vessa, ja tarjoilija informoi sinua jo ennen kuin edes kysyt: ”Viimeinen ovi oikealla…” Tällaiset hetket todistavat, että tuntemattomienkin ihmisten on mahdollista lukea toistensa ajatuksia skenaarioissa, joissa tietynlainen yleinen käytöskuvio on jo olemassa, ja sitä todennäköisesti noudatetaan.

Tätä tietoa kannattaa hyödyntää deittailussa. Vaikka sanonta ’hyvä onni pelissä, huono rakkaudessa’ antaa ymmärtää vastakkaista, on deittailussa ja pokerinpeluussa paljonkin yhtäläisyyksiä. Onnistuminen molemmissa vaatii muun muassa tarkkaavaisuutta ja keskittymiskykyä. Ja itse asiassa kehon reaktiot pokeripelin tuoksinnassa ja treffeillä ollessa ovat hyvin samankaltaisia.

Niin pokerinpeluussa kuin deittailussakin ennalta-arvaamattomuus ja kyky salata aikomuksensa ovat niin ikään tärkeitä ominaisuuksia. Deittailun maailmassa todennäköisyys tässä epäonnistumiseen on kuitenkin yleensä suurempi – tuppaamme paljastamaan korttimme treffeillä aivan liian aikaisin. Kannattaa muistaa, että pokeri on suurilta osin psykologista peliä ja sama pätee deittailuun. Hyvä uutinen siis on, että voit opetella kontrolloimaan käytöstäsi ja antamiasi signaaleja, ja näin kehittyä paremmaksi ’peluriksi’.

Tutkimusten mukaan ihminen tietää suurinpiirtein puolessatoissa minuutissa uuden henkilön tavatessaan, pitääkö tätä viehättävänä ja vetovoimaisena. Eikä sillä, mitä sanomme, ole tämän kanssa paljonkaan tekemistä, sillä tutkijat ovat todenneet ensivaikutelmasta seuraavasti:

Kehonkielellä on noin 55% vaikutus.

Äänensävyn vaikutus on noin 38%.

Sillä, mitä toinen itse asiassa sanoo, on ainoastaan noin 7% vaikutus.

Nämä luvut saattavat yllättää. Tekstiviestiflirttailullekin on toki oma sijansa, mutta jos ajatellaan esi-ihmisiä jo ennen puhetaitoa, alamme päästä asioiden ytimeen. Halusimmepa tai emme, olemme yhä perustuksiltamme luolamiehiä ja -naisia. Ja ilman sanattomia signaaleita emme varmasti olisi selvinneet lajina näin pitkälle…

 

 

Tässä siis joitakin pokeriammattilaisten vinkkejä, joita voi soveltaa myös deittailuun:

 

Sääntö nro 1. Näytä itsevarmuutesi – pelaa suurilla panoksilla.

Alkaaksesi pelata rakkauden peliä tulee sinun uskaltaa heittäytyä siihen täysillä. Karu totuushan on, että jollet uskalla pelata kunnon panoksella, et voi myöskään voittaa isosti. Tämä pätee niin pelaamisessa kuin rakkaudessakin. Ellet uskalla mennä puhumaan hottisnaapurillesi tai jollakin muulla tavalla viestiä hänelle kiinnostuksestasi, ei asia todennäköisesti etene ikinä haluamaasi suuntaan. Sama kuin unelmoisi lottovoitosta ilman että edes ostaa kuponkia.

 

Sääntö nro 2. Vaikuta ennalta-arvaamattomalta.

Olet siis todella kiinnostunut? Hyvä!  Mutta älä anna potentiaalisen kumppanisi huomata tätä liian aikaisin.

Koska eikö juuri epätietoisuus toisesta olekin se juttu, joka luo tuon kutkuttavan tunteen ja tekee deittailusta kaiken sen vaivan arvoista?

Kuvittele esimerkiksi pokerinpelaaja, joka on niin tyytyväinen kortteihinsa, että istuu pöydässä loistaen kuin aurinko. Tuolloin vastustajan ei yhtään tarvitse arvailla, mihin suuntaan peli on menossa, ja hän mitä suurimmalla todennäköisyydellä vetäytyy pelistä.

Joten yritä olla hieman yllätyksellinen. Tällä emme tarkoita, että sinun tulee varata helikopterimatka seuraavalle deitillesi, mutta pienten kikkojen avulla voit kontrolloida antamaasi vaikutelmaa.

Tämän NBC Newsin artikkelin mukaan (http://bodyodd.nbcnews.com/_news/2012/12/20/16024894-playing-hard-to-get-actually-works-study-confirms) me haluamme kaikki saada jonkun itseämme paremman. Mikäli saalistamisvaihe on liian haasteeton, alamme helposti puntaroimaan, olemmeko liian hyviä kyseiselle henkilölle.

Et siis taatusti ole yksin, mikäli olet joskus menettänyt kiinnostuksesi täysin siinä kohtaa, kun deittailemasi henkilö on tuonut hammasharjansa luoksesi aivan liian pian. Jännityksen ja pienen epätietoisuuden tuhoaminen liian aikaisessa vaiheessa on kardinaalivirhe.

 

  • Mitä sinun tulee tietää kehonkielestä

Yksi treffiseurasi antamista positiivisista signaaleista on se, kun hän suoristaa hieman selkäänsä ja kääntyy puoleesi, tai nojautuu hieman sinua kohti. Tutkijat ovat myös todenneet, että henkilöt, jotka teeskentelevät hiukan itsevarmaa tulevat todellisuudessa itsevarmemmiksi. Joten suorista selkäsi, hymyile, äläkä pelkää ottaa katsekontaktia hyvän vaikutelman antamiseksi.

Negatiiviseen kehonkieleen kuuluu muun muassa se, kun seuralaisesi peruuttaa hieman luodakseen isomman välimatkan, tai päinvastoin on uhkaavan lähellä. Treffeillä tilanne voi olla esimerkiksi sellainen, että olet yksinkertaisesti ollut liian innokas, ja sen seurauksena deittisi alkaa ottaa etäisyyttä. Siinä tapauksessa voit tämän yksinkertaisen niksin avulla alkaa käyttätytyä samoin deittiäsi kohtaan; välttele katsekontaktia, äläkä näytä palvovalta koiranpennulta. Luomalla hieman mystiikkaa voit vaihtaa osia ja pistää toisen vuorollaan miettimään, mihin treffit voisivatkaan johtaa, vai johtavatko ne mihinkään…

Erään tutkimuksen mukaan henkilöt, jotka tuntevat vetoa toisiaan kohtaan, alkavat myös matkia toistensa käytöstä pienin elein, esimerkiksi sormeilemalla viinilasia. Joten tarkkaile omia pieniä maneereitasi ja eleitäsi, ja tsekkaile, alkaako deittisi peilata liikkeitäsi.

 

  • Äänensävyn merkityksestä

Yleisesti tiedetään, että naiset pitävät matalasta äänensävystä miehillä ja miehet taas korkeammasta sävystä naisilla, mutta paras vihje on kuitenkin miettiä, mitä sanot (huolimatta tutkimuksen mainitsemasta matalasta 7 % vaikutuksesta). Älä yritä sanomisillasi miellyttää toista ja sanoa asioita, joita toivot hänen kuulevan, sillä se käy ennen pitkää hyvin tylsäksi. Kuuntele sen sijaan toista ja avaa uusia näkökulmia aiheeseen, josta hän puhuu. Samalla voit tarkkailla signaaleja hänen kehonkielessään. Mikäli jostakin tietystä aiheesta puhuttaessa toisen katse alkaa harhailla muualle, on ehkä aika vaihtaa aihetta.

 

Tunteiden ja kehon välinen yhteys

 

Muidenkin kuin pokeriammattilaisten tulisi siis harjoitella reaktioidensa hallintaa. Voit harjoittaa psyykeäsi samalla tavoin kuin urheilija harjoittaa kehoaan. Tee töitä hermostuneisuutesi ja muiden epävarmuuksiesi hallitsemiseksi kontrolloimalla hengitystäsi ja ajatuskulkuasi. Yritä muistaa, että se, millä tuulella olet, vaikuttaa aina olemukseesi ja antamaasi signaaleihin. Yksinkertaisinta on yrittää olla positiivinen, pysyä rauhallisena ja muistuttaa itseään siitä, kuinka kiva tyyppi onkaan! Olet ehdottomasti tutustumisen arvoinen ihan vain omana itsenäsi.

Muista myös, että tietyn etäisyyden säilyttäminen ei tarkoita samaa kuin ylimielisyys tai toisen tunteilla pelaaminen. Hienoinen pidättyvyys voi sen sijaan osoittautua hyvinkin hyödylliseksi. Ja huijaamisessakin on riskinsä: mikäli esität liian vaikeasti saatavaa liian pitkään voi deittisi pelästyä tilanteen epätietoisuutta ja luovuttaa – kuten pokerin pelaajatkin pelistä vetäytyessään.

Käyttäytymällä voittajan tavoin ja signaloimalla itsevarmasta vaikutelmasta tulee deittisi kyllä tietoiseksi siitä ja alkaa lähettää positiivisia signaaleja takaisin sinulle ja – voilà. Suunta on jo oikea.

Summa summarum? Kun on kyse rakkaudesta, tulee pakkaa hieman sekoittaa ja sitten pelata korttinsa oikein…

 

Haluatko tietää lisää pokeriniksejä?

dating


There are no comments

Add yours