965fac17ad34b679259a7af14403d5dd

Miten löytää kavereita aikuisena?

Olen juuri nyt Melbournessa, Australiassa. Olen ollut täällä pari viikkoa aloittamassa uutta elämääni uudessa paikassa. En tunne ketään täällä ja suoraan puhuen voin välillä tuntea oloni todella yksinäiseksi. Kun pomoni pyysi minua kirjoittamaan siitä miten voi löytää ystäviä aikuisena, hän ei olisi voinut valita sopivampaa aihetta. Minä yritän nimittäin tehdä sitä nyt.

Tunne että on osa yhteisöä tai ryhmää on perustarve. Olemme laumaeläimiä ja ilman laumaa tunnemme olomme eksyneiksi. Te, joilla joskus (tai nyt) ei ole ollut yhtään ystävää, tiedätte miten rankkaa se on. Miten häpeälliseltä yksinäisyys voi tuntua (vaikka se onkin outoa että se voi tuntua häpeälliseltä!).

On vaikeaa löytää ystäviä aikuisena, asuipa sitten samassa kaupungissa jossa on syntynyt tai jos on muuttanut ihan uuteen maahan, kuten minä. Monella on yleensä todella läheiset kaveriryhmät ja sen lisäksi perhe, työ ja harrastukset jotka vievät aikaa, jonka takia harvoin on aikaa tutustua uusiin ihmisiin. Yleensä sinun täytyy tehdä aloitteita itse, eikä vain odottaa että toinen alkaa jutella.

… Muuten: ei tarvitse olla yksinäinen hankkiakseen uusia kavereita! Olet ehkä hengaillut samojen henkilöiden kanssa suurimman osan elämästäsi ja haluat siksi uusia kavereita? Tai haluat ehkä löytää muita joilla on samat kiinnostuksenkohteet kuin sinulla joiden kanssa voit harjoitella esimerkiksi kieltä jota opiskelet? Tässä yhdeksän parasta neuvoani miten voit hankkia uusia ystäviä!

”NETTIDEITTAILE”

Mikset etsisi uusia kavereita deittisivustolta (Happy Pancake:istä, tietenkin!) ja “deittaile” ilman että sen pitäisi johtaa vakavampaan kuin kaverisuhteeseen. Voit ehkä löytää kaverin loppuelämäksi? Minä löysin yhden parhaista kavereistani deittisivustosta!

LIITY FACEBOOK -RYHMIIN

Facebook:issä on ryhmiä KAIKELLE: “Mehiläistarvikepörssi myydään, ostetaan, vaihdetaan, annetaan”, “Kasvissyöjät Savonlinnassa” jne. Löydä ryhmä joka sopii sinulle parhaiten. Kirjoita iloinen viesti, esittele itsesi ja kysy jos joku haluaisi mennä kahville.

ETSI KUN TREENAAT

Rupattele sen naisen tai miehen kanssa joka on yleensä samalla spinningtunnilla kuin sina, tai juttele respahenkilökunnan kanssa joogastudiossasi.

… JA TÖISSÄ 

Uskalla kysyä uusia työkavereita lounaalle tai rupattele ekstra paljon heidän kanssa jotka vaikuttavat kiinnostavilta ja mukavilta. Voit myös ehdottaa yhteistä after workia esimerkiksi työpaikkasi Facebook-sivulla tai intranetissä (tai tavallisella ilmoitustaululla).

MENE ULOS YKSIN 

Se voi tuntua pelottavalta, mutta se on yleensä vain vaikeaa ensimmäisenä kertana. Ei ole outoa mennä yksin kahville tai oluelle. Jos kaikki menee kuten haluat, aloitat ehkä jutella jonkun kanssa ja näin voit saada uuden kaverin. Eikä maailma kaadu jos et puhu kenenkään kanssa. Jos sen sijaan jäät kotiin katsomaan telkkaria, et voi löytää uusia kavereita.

ETSI ILMOITUKSISTA

Meillä on monella ollut harrastuksia teini-ikäisinä, mutta joita emme enää harrasta eri syistä. Olet ehkä ollut mukana bändissä, tanssinut, skeitannut tai ollut teatteriryhmässä. Eikö olisi kiva aloittaa harrastuksesi taas? Etsi netistä henkilöitä tai ryhmiä jotka etsivät juuri sinun kykyjäsi!

MENE ILTAKURSSILLE

Jos sinulla on varaa, täydellinen tapa löytää kavereita on kursseista. Työväenopistot järjestävät monta eri kurssia: opi istuttamaan kasveja, tekemään sushia, puhumaan ranskaa, maalaamaan akryyliväreillä tai virkkaamaan. Kukaan ei ole liian vanha oppimaan jotain uutta!

SUOMEN KIRKKO VOI AUTTAA ULKOMAILLA

Jos olet ulkomailla, suomalainen kirkko on hyvä tapa tavata muita suomalaisia. Kirkoilla on yleensä eri aktiviteetteja joille voit mennä jos et halua olla yksin juhlapyhinä.

PAREMPI NAAPURISOPU

Suomessa, tai ainakin Helsingissä, ei yleensä puhuta naapurien kanssa enemmän kuin että moikataan rapussa. Miksi? Uskalla esittäytyä kunnolla seuraavan kerran kun tapaat naapurin joka vaikuttaa mukavalta. Tai kirjoita lappu jonka kiinnität ulko-oveen jossa kysyt jos naapurisi haluaisivat viettää kevään alkua grillin ääressä.

hitta vänner i vuxen ålder

MITKÄ OVAT SINUN PARHAAT VINKKISI MITEN TAVATA UUSIA KAVEREITA AIKUISENA?

dating


There are no comments

Add yours