Löydä rakkaus netistä näillä ohjeilla

Yhä useampi sinkku löytää rakkaansa internetin treffipalveluista. Yhdysvalloissa jo joka kolmas pariskunta on tavannut internetin välityksellä. Hyvä niin, sillä netissä toisensa löytäneet avioparit näyttävät pysyvän pidempään yhdessä ja olevan onnellisempia kuin internetin ulkopuolella suhteensa aloittaneet parit tämän vuonna 2013 tehdyn tutkimuksen mukaan 

Nettideittailun suosiota ja menestystä selittää mahdollisuus katsastaa nopeasti useampia kumppaniehdokkaita ja varmistaa heti kättelyssä, että henkilön arvomaailma ja kiinnostuksen kohteet ovat samankaltaiset. Sen lisäksi netin kautta tutustuessa on helpompi kysyä ja kertoa itsestään asioita, joita ei ehkä kehtaisi sanoa päin naamaa ensitreffeillä.

Toisaalta on hyvä muistaa, että ihmisaivot ovat kehittyneet aikana, jolloin tapasimme uudet ihmiset käytännössä aina ensin kasvokkain. Tästä johtuen saatamme joskus tehdä alitajuisesti vääriä valintoja etsiessämme kumppania netistä. Onneksi nämä virheet on helppo välttää tiedostamalla miten mielemme toimii.

Kohdatessamme uuden ihmisen ensimmäistä kertaa aivomme lukevat alitajuisesti hänen kasvoistaan, ilmeistään, elekielestään, äänestään ja tuoksustaan valtavan määrän tietoa. Kasvojen piirteet, tuoksu ja ääni voivat muun muassa kertoa miten hedelmällinen ja terve henkilö on. Äänensävy ja elekieli voi paljastaa jännityksen tai sisäisen ristiriidan, jota henkilö yrittää salailla. Henkilön erittämät feromonit — hajuttomat kemialliset yhdisteet — voivat välittää tietoa immunologisesta yhteensopivuudestamme.

Katsoessamme toisen profiilikuvaa internetissä aivomme yrittävät automaattisesti saada siitä saman tietomäärän irti kuin jos tapaisimme kasvokkain. Käytännössä tämä on kuitenkin mahdotonta, koska kuvakulma, kuvan valaistus, kuvaustilanne ja sattuma vaikuttavat siihen, millainen vaikutelma henkilöstä kameraan tallentuu.

Jokainen nettituttuja kasvokkain tavannut tietää, että vain harvoin — jos koskaan — kukaan näyttää samalta kuin valokuvissa. Valitettavan usein kuva ei tee meille täyttä oikeutta. Vaikka on ikävää huomata, että treffikumppani on vähemmän viehättävä kuin mitä kuvan perusteella odotimme, vielä ikävämpää on, jos sivuutamme potentiaalisen kumppanin vain siksi, että hän ei ole osannut valita oikeanlaista kuvaa. Siksi ensimmäinen vinkkimme on antaa enemmän painoarvoa sille, vastaavatko henkilön muut tiedot sitä mitä etsit, kuin sille, miltä hänen profiilikuvansa näyttää.

Koska ihmismieli on tottunut toimimaan kasvokkain, alkaessasi viestitellä uuden ihmisen kanssa mielesi yrittää nopeasti luoda mielikuvan siitä, miltä henkilö näyttää ja kuulostaa. Vain aniharvoin tämäkään mielikuva vastaa todellisuutta. Moni pidempään kirjeenvaihtoon ennen ensitreffejä antautunut on saanut huomata ihastuneensa niin syvästi mielikuvaansa toisesta, että treffeille tullut todellinen henkilö tuntuu huijarilta. Siksi niin me, kuin mm. rakastumista tutkinut Helen Fisher suosittelemme, että tapaat potentiaaliset nettituttavat mahdollisimman pian kasvokkain.

Rakkausromaaneissa ja romanttisissa komedioissa rakkaus roihahtaa usein ensi silmäyksellä. Oikeassa elämässä pariskunnat käyvät keskimäärin 4–6 treffeillä ennen kuin päättävät alkaa seurustella vakituisesti, ainakin tämän kansainvälisen kyselytutkimuksen mukaan. 

Treffien suuri määrä voi selittyä sillä, että mitä useammin tapaamme toisen ihmisen, sitä enemmän hänen ulkonäkönsä alkaa miellyttää meitä. Viettäessämme enemmän aikaa yhdessä alamme myös rentoutua ja paljastaa itsestämme asioita, jotka lisäävät intiimiyden ja yhteenkuuluvuuden tunnetta ja sitä kautta edesauttaa rakastumisreaktion käynnistymistä.

Siksi ei kannata jättää leikkiä kesken, vaikka ensimmäinen tapaaminen oli ihan kiva, muttei sytyttävä. On täysin normaalia, että rakastumisreaktio käynnistyy vasta muutaman tapaamisen jälkeen. Rakastumisen käynnistyttyä rakkautesi kohde alkaa maagisesti näyttää silmissäsi muita paremmalta ja kiität onneasi, ettet vahingossa kävellyt onnesi ohi.

 

dating


There are no comments

Add yours