conversation-petraeus

Kiipeä rakkaustikapuilla

Olen suuren osan elämääni miettinyt mitä töitä haluan tehdä. Minulla on ollut noin 20 työpaikkaa (tarjoilin kerran glögiä humaltuneille rakentajille tonttulakissa ja minihameessa joulukuussa. Sain kommentteja kuten “oletko sinä joululahjani?” ja virtsatietulehduksen, joten en suosittelisi sitä työtä kenellekään) – ja tehnyt seuraavat johtopäätökset siitä, miten viihdyn parhaiten työpaikalla:

Minun on tunnettava, että minua arvostetaan ja että olen hyvä siinä mitä teen. En ole hän joka tulee kiusaantuneeksi kun minua kehutaan – haluan mieluiten että minua kehutaan koko ajan… 🙂 Pomon on nähtävä minut ammattilaisena ja hyvänä työntekijänä, sillä silloin kasvan rooliini ja teen kaikkeni sen eteen, että teen kaiken mitä minulta odotetaan. Jos minua sen sijaan kohdellaan huonosti, teen myös työni huonosti. Minun on tunnettava, että saan enemmän tai yhtä paljon kuin annan. Miksi minun pitäisi nähdä vaivaa työn eteen josta minua ei arvosteta? Arvostustahan voi näyttää monella eri tavalla: palkassa, suuremmalla vastuualueella tai kehuilla. Hyvällä työpaikalla sinut nähdään ja sinua ja työtäsi arvostetaan, sekä saat vapautta kehittymään ja kasvamaan.

Tiedän mitä ajattelette nyt – miksi hän puhuu töistä, luulin että tämä oli deittisivuston blogi? Mutta mieti tarkemmin. Rakkauselämässä on samat säännöt kuin työpaikalla! Sijoitat aikaasi ja energiaasi yritykseen ja saat palkkaa. Rakkaussuhteessa sijoitat aikaasi ja energiaasi ja saat rakkautta. 

Emme koskaan tekisi töitä ilmaiseksi yrityksessä, joten miksi niin monet kamppailevat suhteessa jossa ei ole rakkautta? Monet ihmiset ovat mahtavia kiipeämään urassaan, mutta heillä on huono rakkauselämä. Rakkaudessa he hautovat päänsä hiekkaan tai tekevät huonoja päätöksiä. Mitä tapahtuisi jos he sen sijaan näkisivät deittailun yrityksenä tai työnä? Jos he eivät haluaisi kiivetä “rakkaustikapuilla” ja silti saada parhaan mahdollisen tuloksen? Toisin sanoen: älä tuhlaa aikaasi suhteisiin jossa rakkaus on kuollut ja teet töitä hullun lailla ilman ansaitsemaasi “palkka”!

1216_cash-dollars_650x455

Mitä mieltä sinä olet? Kommentoi!

dating


There are 2 comments

Add yours
 1. -Janne

  Pääpiirteittäin noin..pintapuolisesti olen samaa mieltä, MUTTA, en ole ikinä ollut suhteessa, josta en ole saanut “palkkaa”, mutta silti olen sinkku..MIKSI?? xD ..johtuu siitä että olen itse lopettanut kaikki suhteeni…olenko liian vaativa(?) ..mielestäni en..pidän pääsyynä sitä ettei nainen ole kyennyt tarjoamaan sitä mitä halusin…noh, toivottavasti joskus kohtaan “tarpeeksi täydellisen” minulle.. 🙂

  -Janne

  P.S. Mielettömän mageeta tätä päivää Cecilia.. 😉

 2. Elli

  Minä en ole saanut sitä “palkkaa” ja siksi olen sinkku. Olen elänyt silti onnellisena sinkkuna.
  Voiko ajatella antaneensa itse jotain, sitä palkkaa kenties, jos toinen on ollut tyytyväinen elämäänsä kanssani? Ehkä.
  Silti en vaadi kuuta taivaalta mutta mielummin viihdyn yksin kuin seurassa, jossa en koe saavani yhtään mitään. Siis yhtään mitään.


Post a new comment