Älä ole kynnysmatto!
Minusta on kivaa että voimme neuvoa toisiamme täällä blogissa. Olet ehkä ”jämähtänyt” tiettyyn tapaan deittailla ja tarvitset neuvoja miten onnistuisit paremmin deittailussa. Olen kuitenkin huomannut että löydämme usein vastaukset kysymyksiimme itsestämme.
Tiedämme mitä meidän pitäisi tehdä ja mitä meidän ei pitäisi tehdä, mutta tunteet ottavat silti usein yliotteen. Ja samat kuviot toistuvat. Miksi on niin vaikeaa seurata järkeään? Minun teoriani mukaan emme halua muuttua, sillä se vaatii harjoittelua. Jotkin ihmiset ymmärtävät seurata järkeään, luultavasti hyvän itsetunnon takia. Jos deittisi esimerkiksi käyttäytyy röyhkeästi tai ei tiedä mitä haluaa, sinun pitäisi ajatella näin: ”Ansaitsen jotain parempaa, joten lopetan seurustelun hänen kanssaan”. Mutta kaikki eivät ajattele niin. Jotkut syyttävät itseään kun henkilö jonka kanssa hän seurustelee alkaa käyttäytyä oudosti tai huonosti. He palaisivat luultavasti myös yhteen deittinsä kanssa jos hän myöhemmin haluaisi alkaa seurustella taas – ”otan ne muruset jotka minulle tarjotaan ja annan hänelle anteeksi kaiken”. Saa korkeat odotukset, mutta voi huonosti ja itseluottamus kärsii. Kun näin tapahtuu pitäisi ajatella omaa arvoaan. Jos et halua olla toisen kynnysmatto, sinun on lopetettava käyttäytyä kuin olisit kynnysmatto. Olet ehkä luonnostasi kiltti ja ymmärtäväinen, mutta muista että sinun on oltava kiltti itsellesi. Minä olen itse yrittänyt olla kiltti itseäni kohtaan ilman että olisin epämukava muita kohtaan. Jos alan seurustella henkilön kanssa joka kerta toisensa jälkeen peruu treffejä, keksii tekosyitä tai käyttäytyy muuten oudosti, lopetan suhteen hänen kanssaan. Sen voi tehdä siistillä tavalla, vaikkakin se voi tuntua vaikealta. Ei ehkä ole tottunut ja voi tuntua väärältä lopettaa yhteydenpito henkilön kanssa niin äkillisesti, varsinkin jos on saanut korkeat odotukset tulevaisuudesta hänen kanssaan. Mutta lopulta tuntuu paremmalta. Kun ottaa itse komennon eikä anna toisten määrätä, itsetunto kohenee. Näen tämän investointina itseeni joka kannattaa, mutta se vaatii myös paljon työtä.
Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta, blogista, ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!
Piditkö tästä kirjoituksesta? Lue siinä tapauksessa myös nämä:
There are no comments
Add yours