boy-boys-fashion-flowers-gentleman-favim_com-341398

Onko kilttiä olla kiltti?

Olen kuullut että “kiltit pojat eivät saa pussata kauniita tyttöjä”, mutta pitääkö se paikkansa? Ja miten tärkeää on olla kiltti? Tämän päivän kirjoitus kertoo tästä hankalasta aiheesta.

Kaikki ovat aina nähneet minut kilttinä. Jalkapallojoukkueessani, varsinkin kun olin nuorempi, sain aina kuulla valmentajalta että minun on uskallettava ottaa enemmän tilaa. Kovassa media-alassa olen monta kertaa kuullut että minun on teroitettava kyynärpääni. Tästä “viasta” riippumatta olen pärjännyt aika hyvin. Olen, parilla poikkeuksella, aina saanut pelata jalkapallomatseissa ja kun kaverini jotka pelaavat paremmin kuin minä ovat riidelleet valmentajan kanssa, valmentaja on aina luottanut minuun koska minä en valita. Työelämässä minulla on ollut työkavereita jotka ovat olleet paljon parempia kuin minä, mutta olen silti saanut töitä joita moni on halunnut. En sen takia että olisin ollut paras kirjoittamaan, mutta olen aina ollut kiltti ja tullut toimeen kaikkien kanssa. Tämä ei ole mikään taktiikka, olen vain ollut oma itseni.

Pointtini on, että olen saanut monta hyvää kokemusta kun olen ollut kiltti. Olen saanut niin paljon takaisin. En tietenkään aina ole saanut vain hyviä kokemuksia ja asioita koska olen ollut kiltti, mutta hyvät voittavat aina huonot.

Etsiessä rakkautta olen aina ollut “the good guy”. Jos se toimii arjessani, sen pitäisi kai myös toimia kun deittailen? Mutta niin ei valitettavasti ole. Meitä on varmasti monta jotka ovat ärsyyntyneet tästä. “Miten hän voi valita tuon hölmön eikä minua? Minähän olen kiltti ja kohtelisin häntä paljon paremmin”. Mutta kun ajattelemme näin, unohdamme että rakastuneena ei toimi loogisesti. On mahtavaa jos on kiltti, mutta jos toinen ei saa perhosia vatsaan sinusta, kilttiydellä ei ole merkitystä. En voi odottaa rakkauselämässä että, kuten työelämässä, minua aina palkittaisiin siitä että olen kiltti.

Olen, valitettavasti, joskus yrittänyt käyttää hyväksi kiltteyttäni – tiedostamattani, mutta kuitenkin. Kun tapailin erästä naista, joka selvästi ei ollut niin kiinnostunut minusta, yritin kaikin tavoin näyttää miten täydellinen olen. Tein illallisia, ostin leffalippuja ja kaikkea muuta. Hän ei reagoinut mitenkään ja joskus hän ei edes kiittänyt. Ärsyynnyin ja kysyin miksei hän näytä kiitollisuutta kun olen nähnyt paljon vaivaa. Hän vastasi:

– Mutta jos en kelpaa sinulle, unohda minut. Äläkä ole tuollainen uhri!

Ensin tulin tietenkin vihaiseksi, mutta kun olin miettinyt asiaa tarkemmin, ymmärsin mitä olin tehnyt: olin käyttänyt kiltteyttäni hyväksi ja se oli osa “strategiaani” saada hänet rakastumaan minuun. Ei ollut niin kiva ymmärtää että olin tehnyt niin!

Joten tänään ajattelen näin: ole kiltti jos viihdyt kilttinä olemisena ja voit hyvin siitä. Älä ole kiltti vain koska voittaisit siitä jotain.

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta, blogista, ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There are no comments

Add yours