White Pine Creek, Stevens Pass, Washington

Meidän on saatava tehdä virheitä

Deittailu voi joskus tuntua kuin yrittäisi kävellä miinakentän yli. Miinat voivat laueta milloin vain, joskus et edes kuule milloin pamahtelu loppuu. En usko että deittailun tarvitsisi olla tämänlaista jos ymmärtäisimme paremmin että voimme joskus tehdä virheitä.

Monet väärinkäsitykset alkavat kun kaksi ihmistä ovat käsittäneet jotain eri tavoin. Olen ymmärtänyt tämän kun olen lukenut kommenttejanne, joten jatkakaa niiden kirjoittamista! Jokin joka yhden mielestä on positiivistä, voi toisen mielestä olla negatiivistä. Viime viikolla kaverini joutui tilanteeseen jossa minä olen ollut monta kertaa: muutaman mukavan treffin jälkeen kaverini pyysi hänen deittinsä illalliselle kotiinsa ja kaikki meni hyvin, kunnes kaverini päätti tehdä fyysisen aloitteen. Kaverini kosketti kevyesti deittinsä säärtä johon hän reagoi jääkylmästi ja kaverini veti nopeasti kätensä pois. Puoli tuntia myöhemmin treffit olivat ohi ja he eivät ole puhuneet sen jälkeen. Valitettavasti tunnistan tämän kuvion, sekä omasta kokemuksesta että kavereideni. Kolmansilla tai neljänsillät treffeillä vaikuttaa tapahtuvan jotain jonka yli on vaikea päästä.

Tänään klassiset ensimmäiset tai toiset treffit koostuvat esimerkiksi kahvilakäymisestä tai kävelystä. Ne ovat kaksi aika helppoa tapaamista, joiden takoitus on suurimmaksi osaksi antaa hyvä ensimmäinen vaikutus. Ensimmäisillä ja toisilla treffeillä ei yleensä olla niin henkilökohtaisia. Deittailu muuttuu vakavammaksi kun menee ensimmäisen kerran kotiin deittinsä luo. Voi vaikka syödä illallisen tai katsoa elokuvan, mutta mitä sitten tapahtuu? Mitä hän ajattelee? Mehän emme tunne toisiamme niin hyvin. Nämä tilanteet ovat mielestäni vaikeita, koska voi niin helposti sattua väärinkäsityksiä. Tiedän että aloitteen tekeminen nähdään yleensä jonain positiivisena koska se tarkoittaa usein että on hyvä itseluottamus. Mitä tapahtuu jos ei tee aloitteita? Eikö silloin ole mitään mahdollisuuksia? Samaan aikaan toisten mielestä hyvä itseluottamus tarkoittaa ylimielisyyttä, “Peruta, tulet liian nopeasti eteenpäin!”.

Olen taktikoinut paljon. Mitä minun on tehtävä niin että menemme hänen luokseen? Ja minua on aina harmittanut kun olen tehnyt virheitä, “minunhan olisi pitänyt ymmärtää se ja se”. Mutta tärkein opetus jonka olen oppinut on miten vaikeaa on lukea toista henkilöä, kuinka hyvin uskokaan pystyvänsä lukea ihmisiä. Ei voi tuntea toista henkilöä vain parin treffin jälkeen ja väärinkäsityksiä tulee syntymään. Se on luonnollista. Kaverini tapauksessa hän meni ehkä liian nopeasti eteenpäin hänen deittinsä mukaan. Samaan aikaan minun on vaikea ymmärtää mitä kaverini teki “väärin”, niiden signaalien mukaan jotka hän mielestään sai.

Haluan tulla paremmaksi kertomaan mistä pidän ja mistä en, sen sijaan että automaattisesti jatkaisimme seuraaville treffeille ja uskoisimme että ymmärtäisimme toista paremmin niin. Meidän on ymmärrettävä että suhteen alussa voi mennä vähän hitaasti. Teemme ehkä “virheitä” ilman että tiedämme niistä. Antakaamme kaikille rehellinen mahdollisuus, ennen kuin menemme eteenpäin.

dating


There are no comments

Add yours