puhu

Älä puhu politiikasta?

“Älä puhu politiikasta” on neuvo jonka monet antavat kavereilleen jotka ovat menossa esimerkiksi juhliin tai pari-illallisille. Mutta päteekö sama myös treffeillä? Vai voiko kiihkeä keskustelu veroista ja Natosta lisätä (hyvää) dynamiikkaa?

Olin kerran treffeillä joilla deittini keskittyi todella paljon asiaan joka minusta oli vain pieni yksityiskohta. Olin ruksannut Happy Pancake-profiiliini, että olen liberaali. Minulla on nimittäin aika suvaitsevainen ja liberaali näkemys moneen asiaan. Ihmisten pitäisi saada elää kuten he haluavat ilman että toiset sanoo sen olevan väärin. “Liberaalilla” en siis tarkoita että äänestän vain tiettyjä puolueita.

Tätä deittini oli vaikea uskoa ja hän luuli että äänestin vain todella liberaaleja puolueita. Keskustelustamme tuli outo emmekä oikein ymmärtäneet toisiamme. Tajusin kuitenkin, että hänestä oli väärin jatkaa seurustelua koska äänestin “väärää” puoluetta.

Toimiiko rakkaus eri puolueiden välillä? Tutkimuksen mukaan noin 10% poliitikoista jotka seurustelevat toisen poliitikon kanssa, ovat eri puolueissa. Minusta ei ole outoa, että rakkaus voi voittaa ideologisten mielipiteiden kesken. Sehän tarkoittaa että on sama kiinnostuksen kohde.

 

Mitä mieltä te olette? Voisitteko seurustella henkilön kanssa jolla on eri poliittiset mielipiteet kuin sinulla?

Onko sinulla ajatuksia tästä kirjoituksesta tai blogista? Tai ehdotuksia aiheista joista voisin kirjoittaa tai muuta? Kommentoi!

dating


There are no comments

Add yours